Het consult

In het eerste consult verzamel ik zoveel mogelijk details over je klacht en jou als persoon. Hierbij gaat het dus niet alleen om de klacht voor die je bij mij komt, maar ook over jou als mens in zijn geheel. Bij voorbeeld kan ik vragen hoe je normaal gesproken op bepaalde situaties reageert of welke persoonlijke kenmerken voor jou van toepassing zijn. Gebaseerd op deze bijeengebrachte informatie ga ik een homeopathisch middel kiezen waarmee je op verschillende vlakken weer in balans kan komen. In het volgende consult gaan we dan alles nalopen wat we eerder hebben besproken en op basis van veranderingen in je klachtenpatroon kan ik het voorschrift aanpassen. Voor het eerste consult zal je rond 1,5 uur uit moeten trekken, de volgende consulten duren meestal minder lang (30-60 minuten).

De behandeling

Net zo individueel als het vinden van het juiste geneesmiddel is ook de reactie op het middel tijdens de behandeling. De een zal een snelle verbetering ervaren, terwijl de verbetering bij een ander heel geleidelijk zal verlopen. De snelheid van de verbetering is afhankelijk van verschillende factoren - bij voorbeeld hoe ernstig jouw klacht is, hoe lang je al last hebt van de klacht en hoe jouw algehele vitaliteit is.

 

Ook de duur van de gehele behandeling verschilt individueel. Afhankelijk van de ernst en de aard van de klacht zullen meerdere vervolgafspraken of meerdere homeopathische geneesmiddelen nodig zijn om voldoende verbetering teweeg te brengen. 

Trajecten

Vaak komen klanten met een aantal klachten naar me toe voor die ze geholpen willen worden, of een klacht die al heel lang speelt of steeds weer opspeelt. Als er sprake is van meerdere of chronische klachten is dat een teken dat er onderliggend meer speelt en het niet met een enkele behandeling op is te lossen. In een traject pakken we eerst de meest acute problemen aan zodat je je snel beter voelt, maar we zorgen ook dat je gestel in zijn geheel dusdanig gestabiliseerd wordt dat de klachten duurzaam verdwijnen en niet binnenkort weer terug komen. Om je gezondheidsniveau echt naar een hoger level te tillen is er gewoon vaak meer nodig dan een reeks losse consulten kan bieden. Afhankelijk van hoe ernstig en complex jouw klachten zijn en of je vol wilt gaan voor een verbetering van je gezondheid kan een traject de beste oplossing zijn. Mijn trajecten lopen meestal 3-5 maanden en in die tijd houd ik door regelmatige contactmomenten nauw zicht op de werking van de middelen. Op deze manier kan ik de behandeling steeds op het juiste moment bijsturen; het proces verloopt dan soepeler en we behalen uiteinderlijk sneller het gewenste resultaat. Als ik denk dat een traject de beste aanpak is voor jouw specifieke situatie zal ik dit aangeven en dan kunnen we in een persoonlijke kennismaking kijken of je daarvoor in aanmerking komt.

Meer balans in je immuunsysteem

Er zijn een hele hoop klachten die te maken kunnen hebben met een uit balans geraakt afweersysteem. Als je afweer uit balans of overprikkeld is kan je bij voorbeeld klachten ontwikkelen als:

 

 • eczeem
 • psoriasis
 • allergie
 • hooikoorts
 • chronische ontstekingen
 • terugkerende verkoudheden
 • vermoeidheid

De behandeling kan je zelfgenezend vermogen aanzetten om weer balans te brengen in je afweer en de aangeleerde processen dusdanig te herzien dat je lijf de klachten zelf op kan lossen.

Homeopathie voor vrouwen

Vrouwen hebben in hun dagelijks leven vaak te maken met allerlei specifieke 'vrouwenkwalen'. In puberteit, tijdens de vruchtbare jaren en in de overgang is het vrouwelijke lichaam continu onderheven aan hormonale veranderingen en dat is niet altijd makkelijk. De meeste vrouwen denken dat dit nou eenmaal erbij hoort en dat ze ermee maar moeten leren leven - maar een homeopathische behandeling kan hierin verbetering brengen.

 

Te denken valt hierbij aan:

 • pijnlijke ovulatie of menstruatie
 • onregelmatige cyclus
 • (pre)menstruele klachten
 • PCOS
 • overgangsklachten
 • endometriose
 • verminderde vruchtbaarheid
 • pijn bij het vrijen

Ook tijdens de zwangerschap heeft het lichaam van de moeder te maken met een heleboel veranderingen die een tal van klachten met zich mee kunnen brengen. En juist tijdens de zwangerschap worden de moeders geadviseerd om geen of weinig mogelijk medicijnen te gebruiken omdat de effecten op de baby niet altijd bekend zijn. Een homeopathisch middel kan in deze situatie ondersteunen omdat het bij veel klachten verlichting kan bieden - zonder schadelijke bijwerkingen.

De constitutie

Als je naar een homeopaat gaat is dat meestal het begin van een 'consitutionele behandeling'. Je constitutie bepaalt bij voorbeeld hoe goed en vooral op welke manier je aanslagen op uw gezondheid kunt opvangen. Hoe sterker jouw constitutie, hoe minder ernstige ziektes gaat je ontwikkelen en hoe vitaler zit je in je vel.

 

Je wordt met een bepaalde constitutie geboren, en door ingrijpende gebeurtenissen in jouw leven kan deze verzwakt raken. Een constitutionele behandeling keert dit proces om - minder erge klachten nemen de plaats in van ernstiger klachten. Je voelt uw energie toenemen en je kan meer. Een constitutionele behandeling voert je door verschillende ‘lagen’ heen, die allemaal een bepaald patroon van constitutionele kenmerken en individuele gevoeligheden laten zien. Voor elke toestand krijg je van mij het op dat moment bij jou passende ‘constitutiemiddel’.

 

Heb je ook weleens last van lage energie of van steeds dezelfde klachten die maar niet weg willen gaan? Of heb je te horen gekregen dat je er maar 'mee moet leren leven'? Neem contact met mij op en dan kijken we of een constitutionele behandeling je kan helpen.